V nedeľu 16.6.2024 sa v BNC Bratislava uskutočnilo ôsme kolo Extraligy Západ, išlo o posledné záverečné kolo ( druhé kolo o udržanie sa). Hralo sa na mazaní 2022 USBC JUNIOR GOLD U12U15 PATTERN #4 47 stôp 21,90 ml oleja.

Ani na druhé kolo o udržanie sa nenastúpili všetky družstvá v trojici, tento krát družstvo BK VILIAMS KOMÁRNO pricestovalo do Bratislave len vo dvojici.

Družstvo SATURN MALACKY BBM od prvého zápasu začalo sťahovať náskok družstva BK VILIAMS KOMÁRNO a pred posledným zápasom dňa bol rozdiel len 1,5 b.  Práve tieto dve mužstvá nastúpili proti sebe pričom družstva BK VILIAMS KOMÁRNO potrebovalo získať 2 body aby sa udržali v extralige. Prvý bod získal Michal Homola s výkonom 235 keď porazil Františeka Závoníka s výkonom 206 a druhý bod získal Vladimír Mrázík ( výkon 175 ) vo veľmi napínavom závere porazil Miroslava Jánoša ( výkon 161 ).

Družstvo BBM AUTOSAVE – JUH vyhralo aj dnešné kolo, keď získalo rovnaký počet bodov ako v predchádzajúcom kole a to 26 bodov a zaslúžene ovládli dvoj-kolo súbojov o záchranu.

Celkové poradie Extraliga západ 2023/2024 o zotrvanie je teda nasledovné:

  1. miesto BBM AUTOSAVE – JUH –
  2. miesto BOWLINGOVÝ KLUB NZ –  27,5b.
  3. miesto BK VILIAMS KOMÁRNO –  20,5b.
  4. miesto SATURN MALACKY BBM –

Medzi jednotlivcami dnes a aj v celom dvoj-kole dominoval Radoslav Gulíšek, ktorý v dnešnom kole nenašiel premožiteľa a vyhral všetkých 6 zápasov a ako jediný hráč sa dostal nad priemer 200 a to 206,67.

Družstvo SATURN MALACKY BBM po dnešnom kole zostupuje do 1.BwL západ, kde si zahrajú minimálne jednu sezónu.

Na záver sa chcem sa poďakovať všetkým hráčom ktorý sa v tejto súťaži predstavili, za bezproblémový priebeh všetkých hracích dní a prajem príjemné prežitie letných prázdnin.

( Michal Vígh )

ligové výsledky